Βραβεία-Διακρίσεις

10.06.2021

Νικήτρια η ομάδα του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών ηλ-Υγείας στον 11ο διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας 

     

Το 4ο βραβείο στο NBG Bussiness Seeds, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 4.000,00€ έλαβε, η πρωτοβουλία Time is Brain του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η παρουσίαση της έξυπνης ψηφιακής πλατφόρμας διαχείρισης αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων έγινε από την Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη (συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του ΙΤΕ-ΙΠ). Την ομάδα που υποστήριξε την επιχειρηματική πρωτοβουλία υποστήριξαν οι κ.κ. Γεώργιος Νότας, Νικόλαος Τσέλας, Ιωάννης Πετράκης, Γεώργιος Καβλεντάκης. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 264 προτάσεις.

Αναφορά στο τύπο: startupper.gr


 

20.10.2020

Χρυσό βραβείο για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας μέσω του Ινστιτούτου Πληροφορικής: Κορυφαίο Πανεπιστήμιο/Ερευνητικό Κέντρο, Healthcare Business Award 2020 

         

Το χρυσό βραβείο ως Κορυφαίο Πανεπιστήμιο/Ερευνητικό Κέντρο στην τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2020 έλαβε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, μέσω του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Το βραβείο παρέλαβαν ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μαριάς (επικεφαλής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιο-Ιατρικής, ΙΤΕ-ΙΠ), ο κ. Δημήτριος Κατεχάκης (επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας) και η Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη (συντονίστρια Κέντρου Αναφοράς ΙΤΕ για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση).

Αναφορά στο τύπο: patris.gr


 

20.10.2020

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εθνική / Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία», Healthcare Business Award 2020 

         

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εθνική / Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία» έλαβε το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ για τη δημιουργία Κέντρου Αναφοράς της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση. Healthcare Business Awards 2020

Αναφορά στο τύπο: kriti360.gr


 

16.02.2020

Σημαντικές διακρίσεις στο Match & Develop a Startup Heraklion 3.0 - Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Το 3ο Match & Develop a Startup Heraklion ολοκληρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 2020 με σημαντικές διακρίσεις για το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας και το Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιο-Ιατρικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής.

Με τις εξαιρετικές ιδέες και τις παρουσιάσεις τους έλαβαν:

  1. Ειδικό βραβείο από την ομάδα μεντόρων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (περιφερειακό τμήμα Ανατολικής Κρήτης) για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου δημιουργίας startup
  2. Δύο βραβεία συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάδειξης και υποστήριξης καινοτόμων ιδεών της BAYER για τα: Time Is Brain: Integrated Emergency Management Platform Focusing on Vascular Strokes και Digital Services to Avoid Stress in a Surgery
  3. Βραβείο καλύτερης ιδέας για την πρόταση Time is Brain που επιβραβεύτηκε  με απευθείας πρόκρισή στη Βʼ Φάση του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Αναφορά στο τύπο: patris.gr


 

02.10.2019

Healthcare Business Awards 2019: Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ηλεκτρονική υγεία: ψηφιακές εφαρμογές για τη διαχείριση / υποστήριξη μονάδων υγείας» για την οικογένεια εφαρμογών Integrated Care SolutionsΤΜ

         

Το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) έλαβε χρυσό βραβείο στην κατηγορία «ηλεκτρονική υγεία: ψηφιακές εφαρμογές για τη διαχείριση / υποστήριξη μονάδων υγείας», για την οικογένεια εφαρμογών που έχει αναπτύξει με την ονομασία Integrated Care SolutionsΤΜ, κατά τη φετινή τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2019 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στην Παιανία.

Αναφορά στο τύπο: cretapost.gr


 

15.07.2019

Διαγωνισμός καινοτομίας ESMARTCITY Datathon: Bραβείο υψηλού αντίκτυπου για την υπηρεσία Smart Sense

         

Το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΠ- ΙΤΕ έλαβε βραβείο υψηλού αντίκτυπου για την προτεινόμενη υπηρεσία Smart Sense που συνδυάζοντας δεδομένα εσωτερικών συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας σε κτήρια, καιρικά δεδομένα, ανοικτά δημόσια δεδομένα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τον πολίτη για επικείμενες αλλαγές στις συνθήκες περιβάλλοντος που ενδέχεται να επηρεάσουν την προσωπική του υγεία.

Αναφορά στο τύπο: patris.gr


 

18.05.2019

Ηealth Datathon 2019: 1ο βραβείο αντικτύπου στην ομάδα Mining (MedIcatioN mIsuse iN old aGe)

        

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Health Datathon το οποίο διοργανώθηκε από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΕΑ), τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛ/ΛΑΚ) και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ), από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2019. 

Η ομάδα MedIcatioN mIsuse iN old aGe" (MINING), αποτελούμενη από μέλη και συνεργάτες του ΙΤΕ-ΙΠ, συμμετείχε στην εκδήλωση και έλαβε το πρώτο βραβείο αντικτύπου για τη βελτίωση υπηρεσιών υγείας για την εργασία της με θέμα «Δυνητικά ακατάλληλη συνταγογράφηση φαρμάκων στους ηλικιωμένους».   Στην ομάδα μετείχαν οι: Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη (συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του ΙΤΕ-ΙΠ), Δρ. Γεώργιος Νότας (Επίκουρος Καθηγητής Πειραματικής Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης), Ιωάννης Πετράκης (μηχανικός λογισμικού στο Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΤΕ-ΙΠ) και Νικόλαος Τσελάς (μηχανικός λογισμικού στο Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΤΕ-ΙΠ). 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία φιλοξενήθηκε από το Athens Center for Entrepreneurship & Innovation  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τις ομάδες υποστήριξαν 13 μέντορες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Δημήτριος Κατεχάκης, επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ).

Η βράβευση των ομάδων πραγματοποιήθηκε κατά την τελετή λήξης του 45ου Ετήσιου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου της ΙΕΑ, στις 18 Μαΐου 2019.
 

Αναφορά στο τύπο: opendata.ellak.gr


 

10.02.2019

Α' βραβείο στο πρώτο Hacking Health Athens για την εφαρμογή TimeIsBrain

            

Το πρώτο βραβείο για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία πήραν το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης που έδωσαν δυναμικά το παρόν στο πρώτο Hacking Health Hackathlon της Αθήνας.

Αναφορά στο τύπο: ert.gr


 

12.12.2018

Διεθνής διαγωνισμός SlideWiki: Βραβείο για τη δημιουργία πρωτότυπου εκπαιδευτικού μαθήματος με τίτλο «Διαλειτουργικότητα στην Ηλεκτρονική Υγεία»

 

Η ομάδα του ΙΤΕ κέρδισε στο Διεθνή διαγωνισμό SlideWiki για τη δημιουργία πρωτότυπου εκπαιδευτικού μαθήματος με τίτλο «Διαλειτουργικότητα στην Ηλεκτρονική Υγεία». Το βραβείο έλαβαν τα μέλη της ομάδας του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), Δημήτριος Γ. Κατεχάκης, Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη και Ιωάννης Καρατζάνης.

Το διαδικτυακό μάθημα δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού SlideWiki και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: SlideWiki | Presentation information | Interoperability in eHealth.

Αναφορά στο τύπο: cretalive.gr


 

13.10.2012

Εύφημη μνεία σε ερευνητές του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ για την εργασία τους «Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: Πολυτέλεια ή Ανάγκη;»

 

Εύφημη μνεία απονεμήθηκε σε ερευνητές του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ (ΙΤΕ-ΙΠ), για την εργασία τους κριτικής ανασκόπησης με τίτλο: «Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: Πολυτέλεια ή Ανάγκη;», στο πλαίσιο του 14ou Πανελλήνιου Συνεδρίου Management Υπηρεσιών Υγείας που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), στην Αθήνα, στις 12-13 Οκτωβρίου.

Αναφορά στο τύπο: cretalive.gr