Δελτίο Τύπου

04.07.2014
Ελάτε στη Ημερίδα Ενημέρωσης "Πρόληψη των πτώσεων σε ηλικιωμένους"

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και η Ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για την πρόληψη των πτώσεων σε ηλικιωμένους, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, ώρα 18:00-20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ζαρού του Δήμου Φαιστού. Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ).

Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεματικού δικτύου eNoFalls, που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον τομέα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για την πρόληψη και την διαχείριση των πτώσεων ηλικιωμένων ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τις ακόλουθες ομιλίες:

  • Αγγελίνα Κουρούμπαλη, συνεργαζόμενη ερευνήτρια, ΙΤΕ-Ινστιτούτο Πληροφορικής: «Το ευρωπαϊκό έργο eNoFalls και η ευαισθητοποίηση των πολιτών».
  • Μιχάλης Λιοντήρης, φοιτητής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης: «Πτώσεις στον ηλικιωμένο πληθυσμό: αιτίες, επιπτώσεις και μέτρα πρόληψης».
  • Ρένα Καρδαμάκη, γενική γιατρός, περιφερειακό ιατρείο Ζαρού: «Ο ρόλος του γενικού γιατρού στην πρόληψη των πτώσεων στα ηλικιωμένα άτομα».
  • Ζαφείρης Ποτίκας, φυσικοθεραπευτής, ΠΑΓΝΗ: «Η αξία της άσκησης και της φυσικοθεραπείας στην πρόληψη των πτώσεων στα άτομα τρίτης ηλικίας».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του προγράμματος ENOFALLS:
Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη , Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας,
Ινστιτούτο Πληροφορικής
Τηλ. 2810 391680
Φαξ. 2810 391496
Email: kouroub@ics.forth.grΌροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα