Δελτίο Τύπου

01.04.2014
Εναρκτήρια εκδήλωση για το έργο DARIAH-GR

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ) συμμετέχει στην εναρκτήρια  εκδήλωση του έργου DARIAH-GR «Ανάπτυξη της Ελληνικής Ερευνητικής Υποδομής για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες»

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7 και 8 Απριλίου 2014, στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών. Το έργο υλοποιείται από το Δίκτυο Υποδομών για την Έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες ΔΥΑΣ παράλληλα με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή υποδομή DARIAH-EU, της οποίας η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος.

H Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας έχει θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση αποτελεί δορυφορική εκδήλωση του ICRI_2014.

Την πρώτη ημέρα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του έργου, ενώ τη δεύτερη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ειδικότερη ενημέρωση για τους στόχους της ελληνικής ερευνητικής υποδομής. Το πρόγραμμα των δύο ημερών περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρεμβάσεις από έλληνες και ξένους ομιλητές γύρω από την ερευνητική υποδομή στον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών και τις προοπτικές έρευνας στην ψηφιακή εποχή.

Σημειώστε ότι η εκδήλωση θα αναμεταδίδεται ζωντανά με live streaming από την ΕΔΕΤ.Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα