Δελτίο Τύπου

16.05.2006
ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
18-20 Μαΐου 2006
Ξενοδοχείο Atlantis

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης (ΣΕΤΝ'06) θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο ξενοδοχείο Atlantis, στις 18-20 Μαΐου 2006. Το ΣΕΤΝ'06 συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ και το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί ένα δυναμικό κλάδο έρευνας που διαρκώς βρίσκει νέα πεδία εφαρμογής προσφέροντας νέα και καινοτόμα προϊόντα. Η αύξηση του όγκου και της ετερογένειας των πληροφοριών και της γνώσης και η αποτελεσματική διαχείρισή τους, καθώς και η πολυπλοκότητα των πεδίων της ανθρώπινης δραστηριότητας σε συνάρτηση με το ταχύτατα μεταλλασσόμενο τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, δημιουργούν νέες ανάγκες, νέα προβλήματα και θέτουν νέες προκλήσεις που η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται να αντιμετωπίσει και να δώσει απαντήσεις.

Το ΣΕΤΝ'06 αποσκοπεί στη διασπορά πρωτότυπης και ιδιαίτερα σημαντικής επιστημονικής γνώσης, όπως αυτή παράγεται από Έλληνες ερευνητές (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) στη περιοχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και στη γνωριμία και την επιστημονική εξοικείωση μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων. Φιλοδοξεί - και έχει ήδη προσελκύσει ερευνητές από πολλές περιοχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν πρωτότυπα ερευνητικά αποτελέσματα και θα καταθέσουν τη πολύτιμη εμπειρία τους στα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη επιστημονικά ερωτήματα.

Οι βασικές θεματικές περιοχές του συνεδρίου, για τις οποίες θα παρουσιασθούν πάνω από εβδομήντα εργασίες, αναφέρονται σε τεχνολογίες Αναπαράστασης Γνώσης και Γνωσιακών Συστημάτων, της Ευφυούς Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων, της Μηχανική Μάθησης και της Ανακάλυψης Γνώσης από Δεδομένα, των Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων, της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας, της Ρομποτικής και της Τεχνητή Όρασης, με σχετικές εφαρμογές στους χώρους της Υγείας και της Βιοϊατρικής Πληροφορικής, του Παγκόσμιος Ιστού (Web) κλπ. Τις εργασίες των συνέδρων θα πλαισιώσουν οι προσκεκλημένες ομιλίες των καθηγητών κ.Νικόλαου Μπουρμπακη από το Wright State Univerity και του κ. Χρήστου Φαλούτσου από το Carnegie Mellon University των ΗΠΑ και αναμένεται να προσελκύσουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ανάλογο αναμένεται το ενδιαφέρον των συνέδρων και για το στρογγυλό τραπέζι όπου θα συζητηθεί το θέμα "Η Εκπαίδευση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα σε σχέση με το Διεθνές Εκπαιδευτικό Γίγνεσθαι και τις Ανάγκες της Αγοράς".

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδικτυακό τόπο του συνεδρίου, http://www.setn06.gr.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΝ'06, Δρ. Γ. Ποταμιάς τηλ. 6974648090
Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΝ, Δρ. Κ. Σπυρόπουλος τηλ. 6945150318

Ηράκλειο, Κρήτη, 15 Μαΐου 2006

Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα