Δελτίο Τύπου

18.04.2013
Ημερίδα με θέμα: «Σενάρια Θαλάσσιας Ρύπανσης από Διαρροή Πετρελαίου» στο πλαίσιο του έργου NEREIDs

Διεθνής Ημερίδα με θέμα: «Σενάρια Θαλάσσιας Ρύπανσης από Διαρροή Πετρελαίου» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου 2013, στην Aίθουσα 010 του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (Κτήριο 7), στην Πανεπιστημιούπολη, στην Αγλαντζιά, στη Λευκωσία, από τις 9:00 το πρωί, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου NEREIDs: Embracing Innovation for Preparedness in Civil Protection & Marine Pollution (Ενσωμάτωση Καινοτόμων Τεχνολογιών Ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας για Θαλάσσια Ρύπανση).

Στόχος της Ημερίδας είναι η πολύπλευρη θεώρηση του προβλήματος και η συζήτηση για την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα συμβάλλουν στην καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης, σύμφωνα με πραγματικά περιστατικά ρύπανσης και διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Ομιλητές θα είναι μέλη από την τοπική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς και ειδικοί εμπειρογνώμονες από άλλους χώρους. Η Ημερίδα απευθύνεται, σε κάθε ενδιαφερόμενο και εμπλεκόμενο σε θέματα πολιτικής προστασίας και θαλάσσιας ρύπανσης, ειδικότερα από διαρροή πετρελαιοειδών.

Η διοργάνωση γίνεται από την Πολιτική Άμυνα Κύπρου και το ΤΕΙ Κρήτης (Παράρτημα Χανίων, Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ινστιτούτο Πληροφορικής) που είναι και συντονιστής του έργου NEREIDs.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα, καθώς και πληροφορίες συμμετοχής σε αυτήν μπορείτε να βρείτε στο: www.nereids.euΌροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα