Εφαρμογή Τηλεσυμβούλευσης

Πρόκειται για ένα περιβάλλον συνεργασίας που επιτρέπει στο ιατρικό προσωπικό να προσφέρει / λαμβάνει συμβούλευση εξ' αποστάσεως. Οι γιατροί δημιουργούν επεισόδια-φακέλους και προσθέτουν ή/και δημιουργούν πληροφορία μέσα σε αυτά. Τα επεισόδια είναι προσπελάσιμα από όλους τους συμμετέχοντες, είτε ασύγχρονα είτε ταυτόχρονα. Στην πρώτη περίπτωση (ασύγχρονη πρόσβαση) οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν συμβούν αλλαγές σε κάποιο φάκελο. Στην δεύτερη περίπτωση (ταυτόχρονη συμμετοχή) περίπτωση υπάρχει δυνατότητα τηλεδιάσκεψης.

Περιγραφή Τεχνολογίας

Υπάρχει επίσης ένας αριθμός ιατρικών συσκευών που έχουν ολοκληρωθεί στο σύστημα: δύο μοντέλα καρδιογράφων, monitor βιοσημάτων, σπιρόμετρο και ηλεκτρονικό στηθοσκόπιο. Οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται για την προσθήκη των αντίστοιχων βιοσημάτων στους φακέλους αλλά και για μετάδοση πραγματικού χρόνου σε ταυτόχρονους συμμετέχοντες σε κάποιο επεισόδιο.

Εκτός από την προσθήκη βιοσημάτων που πρόερχονται από τις συσκευές, υπάρχει και μία συλλογή τυποποιημένων φορμών, οι οποίες συμπληρώνονται και προστίθενται στο φάκελο. Οι φόρμες αυτές αφορούν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, αίτηση δεύτερης γνώμης, αίτηση πρόσβασης σε παλαιότερες εξετάσεις (ECG και X-ray), περιγραφή έκβασης επεισοδίου, αναφορά διάγνωσης, κλπ.

Η εφαρμογή είναι ολοκληρωμένη με τον φάκελο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που περιέχει πλήρες ιατρικό ιστορικό των ασθενών και πλήρη αναφορα στις επαφές τους με το Κέντρο Υγείας ή το Περιφερειακό Ιατρείο στο οποίο εντάσσονται.

Τέλος, το σύστημα υποστηρίζει έξυπνες κάρτες (smart cards) για ταυτοποίηση χρήστη (login) και ψηφιακή υπογραφή πληροφοριών που προστίθενται στους φακέλους.

Τυπικές οθόνες του περιβάλλοντος αλληλεπίδρασης:Σχετική Επίδειξη: (αρχείο wmv / 975Kb)

Εγκατάσταση: Κυκλάδες: Θήρα, Θηρασιά, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη.

Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα