Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιο-Ιατρικής

TWISTER

Κατηγορία: european

Τίτλος Έργου: Terrestrial Wireless Infrastructure integrated with Satellite Telecommunications for E-Rural applications.

Φορέας Χρηματοδότησης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Είδος έργου: IST-IP/Integrating and strengthening the ERA

Πρόγραμμα πλαίσιο: 6o Κοινοτικό Πλαίσιο Προγραμμάτων Ε & Τ

Συντονιστής/Ανάδοχος: EADS ASTRIUM SAS

Εταίροι: Aramiska-Netherlands, Eutelsat SA-France, Centre National D' Etudes Spatiales-France, Centre National Du Machinisme Agricole-France, Nera Broadband Satellite-Norway, Politechnika Warszawska-Poland, University of Malta-Malta, Diputacion Provincial de Zaragoza-Spain, Aneto-France, ICS-FORTH-Greece, Picopoint B.V-Netherlands.

Διάρκεια: 01/02/2004-30/04/2007

Ημ/νία Λήξης: 2007

Συνολικός προϋπολογισμός έργου: 8.512.616,55 Euro

Προϋπολογισμός ΙΤΕ-ΙΠ: 317.360 Euro

Web Site: http://www.twister-project.net

Στόχος έργου: Το έργο Twister «Τerrestrial Wireless Infrastructure Integrated with Satellite Communications for e-rural (2004-07)» συγχρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή και έχει στόχο την ανάπτυξη και αποδοχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε σημαντικές περιοχές εφαρμογών όπως η υγεία, η αγροτική ανάπτυξη, η δημόσια διοίκηση, και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΠ-ΙΤΕ) έχει αναλάβει τον συντονισμό της εφαρμογής του προγράμματος στον χώρο της Υγείας με ειδικότερο στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας σε απομονωμένες περιοχές της Ελλάδος, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Κρήτης και φορείς υγείας των ΔΥΠΕ Κρήτης & Νοτίου Αιγαίου. Με την δημιουργία του Δικτύου Twister γίνεται ένα ακόμα βήμα προς την κοινωνία της πληροφορίας με τις νέες τεχνολογίες να τίθενται στην υπηρεσία της υπαίθρου και την Κρήτη να πρωτοπορεί ακόμα μια φορά παρέχοντας ηλεκτρονικό φάκελο υγείας στα περιφερειακά ιατρεία του νησιού και την δυνατότητα μαθημάτων εξ’ αποστάσεως στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική. Το έργο εφαρμόζεται στο ΚΥ Χάρακα και στα περιφερειακά του ιατρεία (Ασήμι, Μεσοχωριό, Μεταξοχώρι, Πύργο και Τεφέλι) στο ΚΥ Κανδάνου και τα περιφερειακά του ιατρεία (Κουντούρα, Ροδοβάνι, και Βουκολιές), όπως και στο ΚΥ Σαντορίνης και τα περιφερειακά ιατρεία στην Ανάφη, την Σίκινο, την Φολέγανδρο, και την Θηρασιά. Με το έργο αυτό το ΙΤΕ φιλοδοξεί να φέρει για μια ακόμα φορά την Έρευνα και την Τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη, συμβάλλοντας στη συνέχεια της φροντίδας υγείας των πολιτών μέσω του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού, την βελτίωση του χρόνου απόκρισης στα επείγοντα περιστατικά που διακομίζονται στο Ηράκλειο, και στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ ΕΚΑΒ Κρήτης και των μονάδων υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. To έργο Twister έχει διάρκεια 2004-2007 και έχει συνολικό προϋπολογισμό ~8.4MΕuro, 5ΜΕuro χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή επιτροπή. Συντονιστής του είναι το ASTRIUM στην Γαλλία. Την εκτέλεση του έργου στην Ελλάδα συντονίζει το ΙΤΕ/ΙΠ.

Όροι Χρήσης | Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα